Комплексно подмладяване на тялото

Здравето, красотата и щастието вървят ръка за ръка. Ето защо не е изненадващо, че с проявата на признаци на свързани с възрастта промени, както от страна на външния вид, така и благосъстоянието, човек, и особено жената, престава да се чувства щастлив. В такива моменти се появяват мисли, че най-добрите години остават в бъдеще, те само ще се влошават. На този етап е важно да се спрем и да разгледаме трезво ситуацията, тъй като през 21 век много неща станаха възможни и дори подмладяване. Няма да говорим за повдигане на конец или пластична хирургия, които също, разбира се, могат да допринесат за решаването на проблема, но ще разгледаме ситуацията от страната на промените, които се случват в тялото през годините и реални начини да ги обърнете.

жена със здрава кожа

Какво влияе върху здравето и външния вид на човек

През всяка минута в човешкото тяло се извършват много химически трансформации и биологични процеси. Те не спират нито ден, нито нощ. Всеки от тях е едно от звената в дълга верига, която осигурява жизнената дейност на организма. Но заедно с това в клетките и тялото като цяло протичат разрушителни процеси, които водят до постепенно „износване" на тялото, развитие на различни заболявания, както и появата на външни признаци на свързани с възрастта промени . Между тях:

 • оксидативен стрес;
 • психологически стрес;
 • отрицателно действие на външни фактори.
спирална верига на ДНК, специални структури - теломери

Освен това всеки орган на човешкото тяло има своя собствена граница на разделяне на ДНК, наречена граница на Hayflick. Обяснявайки накратко това явление, клетките на всеки отделен орган се делят, тоест те се обновяват с различна скорост. Това директно зависи от броя на специалните структури, присъстващи в краищата на спиралната верига на ДНК - теломерите. Това е умишлено заложено от природата, въз основа на големината на „търсенето" за даден орган и, ако мога да го кажа, степента на износването му. Следователно, клетките на стомашната лигавица се обновяват всяка седмица и например бъбреците се нуждаят от поне 3 години за това.

Оксидативен стрес

Оксидативният стрес е процесът, при който в клетките на тялото се образуват свободни радикали и пероксиди. Те имат висока химическа активност и са способни да причинят значително увреждане на клетъчните мембрани и други клетъчни структури, което води до смърт или промяна на ДНК. Това може да е резултат от:

 • отравяне с токсини от ендогенен или екзогенен произход, включително никотин;
 • излагане на радиация;
 • влиянието на ултравиолетовото лъчение.

Освен това, колкото по-възрастен е човек, толкова по-малко клетки в тялото му са в състояние да устоят на агресивни радикали.

Психологически фактори

Отдавна е известно, че психоемоционалното състояние на човек влияе върху работата на тялото му, понякога дори води до развитие на болести. Периодите на продължителен стрес и депресия имат много негативен ефект върху тялото. В такива случаи, както и в опасни ситуации, се задейства синтеза на много хормони, сред които трябва да се разграничат кортизол и адреналин.

Подобна реакция е естествена за човека и е предназначена да осигури оцеляването му във враждебен свят. Но ако в опасни случаи е полезно, тъй като провокира появата на реакция „битка или бягство", то при постоянно присъствие в това състояние хормоните на стреса имат разрушителен ефект върху клетките, причинявайки осезаемо увреждане на съответните органи и системи .

Най-често психологически дискомфорт възниква, когато:

 • нервна работа или остри проблеми;
 • липса на хармонични семейни отношения;
 • финансови затруднения;
 • наличието на заболявания.

Фактори на околната среда

Сред факторите, които могат да навредят на здравето, са употребата на вредни продукти и неразбирането на принципите на правилното хранене, злоупотребата с алкохол, заседналият начин на живот, пристрастяването към тютюнопушенето и др. В резултат на това клетките страдат, възникват ДНК мутации, образуват се едни и същи свободни радикали и възникват много други отрицателни промени.

подмладяване на кожата на лицето при жените

Най-очевидните признаци от последните години са:

 • наднормено тегло - тънката фигура красноречиво свидетелства за здравето и младостта, а излишните килограми, които са склонни да се отлагат по различни начини и от различни хора, не рисуват нито мъже, нито жени, което показва очевидни хранителни проблеми, метаболитни нарушения и ендокринни нарушения;
 • появата на бръчки с различна тежест по кожата на лицето, шията, ръцете е един от най-поразителните показатели за възрастта, който е резултат от емоции, преживявани през целия живот;
 • стойка - изправен гръб, раздалечени рамене показват не само самочувствие, но са и маркер за възрастта, тъй като много заболявания на гръбначния стълб, които са склонни да се появяват при почти всеки човек след 25-35-годишна възраст, водят до навеждането.

Цялостно подмладяване на организма: основи и методи

Ако човек се грижи за себе си и иска да остане млад и красив възможно най-дълго, той трябва да бъде внимателен към всеки аспект от живота, като обръща внимание както на фигурата и лицето, така и на състоянието, както и на функционалността на вътрешните органи. Днес, за съжаление, все още е невъзможно да се спрат напълно процесите на стареене на тялото, но нивото на развитие на науката, медицината, диетологията дава възможност да се забавят и често да се постигнат откровено изключителни резултати. Но това винаги изисква интегриран подход, който се състои във въздействие върху тялото както отвън, така и отвътре, тоест на клетъчно ниво.

Не е късно да обърнете внимание на здравето и външния вид на всяка възраст, но колкото по-рано се включите в борбата срещу свързаните с възрастта промени, толкова по-успешно ще бъде и толкова повече резултати ще донесе.

подмладяване на кожата на лицето на момичето на клетъчно ниво

Подмладяването на клетъчно ниво означава поддържане на здравословен начин на живот и въздействие върху истинските причини за стареенето - разстройства на клетките. Цялото човешко тяло се състои от огромен брой клетки с различна структура и предназначение, но действието на горните фактори може да доведе до промени в тях, както и до смущения в работата с различна степен на тежест. В резултат на това кожата губи своята еластичност, косата блести, има разрушаване, появяват се болки и други нарушения, което показва началото на развитието на определено заболяване. С други думи, красотата и здравето пряко зависят от състоянието на клетките, поради което най-ефективният, безопасен и естествен начин за подмладяване е въздействието върху клетките.

За да се засили ефектът, подмладяването на клетъчно ниво може да бъде допълнено с козметични процедури, използването на определени лекарства, както и други незначителни външни влияния. За да подобрите състоянието на кожата на лицето и тялото, е необходимо да изберете правилните средства за грижа за тях в съответствие с типа кожа и индивидуалните характеристики.

Подмладяването на клетъчно ниво означава:

 • премахване на излишните килограми, тъй като затлъстяването влияе отрицателно не само на външния вид, но и на състоянието на вътрешните органи;
 • отхвърляне на лоши навици;
 • умерена физическа активност;
 • използването на лекарства, избрани от лекар за подобряване на чревната микрофлора, премахване на паразитите;
 • установяване на режим на работа и почивка с организиране на здравословен сън, чиято продължителност трябва да бъде най-малко 8 часа;
 • поддържане на здравословно психо-емоционално състояние - можете да използвате хоби, да посетите сауна или баня, при условие че няма противопоказания, да прекарвате време в компанията на любими хора, да посещавате обучения или да правите други приятни неща за душата, опитвайки се да избегнете стреса ситуации на работа и у дома.

Здравословният сън е много важен, тъй като той произвежда мелатонин и понижава хормона на стреса (кортизол). Мелатонинът е естественият защитник на организма срещу стареенето.

Понякога, за да се постигне максимален резултат от подмладяване на тялото на клетъчно ниво, се използва техниката за въвеждане на стволови клетки. Днес полезните им свойства са широко обсъждани, въпреки че не може да се каже, че стволовите клетки и ефектът им върху тялото са напълно проучени. Независимо от това, въвеждането им ви позволява да постигнете:

 • забележим ефект против стареене;
 • прилив на сила;
 • подобряване състоянието на кожата и косата.

Методът изисква повторение на 5-6 процедури на всеки 2 месеца. Преди започване на терапия със стволови клетки е задължително цялостно изследване за наличие на противопоказания.

техника за инжектиране на стволови клетки за подмладяване на кожата

Подмладяването задължително предполага превантивни медицински прегледи, които трябва да се провеждат поне веднъж годишно. Изчерпателният преглед на тялото, провеждан редовно, което предполага извършването на редица тестове и прегледи на тесни специалисти, ще позволи да се открият патологичните промени, започнали на най-ранните етапи, което ще направи възможно да ги насочите незабавно и да ги премахнете за кратко време.

Храна

Много зависи от качеството и баланса на храненето. Всякакви диети, които строго ограничават употребата на определена категория храна, са опасни и причиняват много повече вреда на тялото. Дори ако с тяхна помощ е възможно да свалите няколко излишни килограма, след като се върнете към обичайната диета, всичко бързо ще се върне на мястото си или дори везните ще покажат още по-голямо телесно тегло. Следователно, по пътя към подмладяване на тялото и в борбата за хармония, човек трябва да се ръководи само от принципите на рационалното, здравословно хранене.

Рационалното хранене предполага балансирано хранене по отношение на енергийната стойност и качествения състав, което точно ще отговаря на нуждите на организма от протеини, мазнини, въглехидрати, минерали, витамини и други съединения, което ще осигури правилното функциониране на цялото тяло.

храна за подмладяване на кожата

Основните принципи на доброто хранене са:

 • отказ от преяждане;
 • разнообразие от продукти в ежедневното меню;
 • отказ от пържени, мазни храни в полза на варени, печени или приготвени на пара;
 • проследяване на химичния състав на продуктите с отхвърляне на синтетични добавки, ГМО и други вредни вещества;
 • спазване на правилното съотношение на протеини, мазнини и въглехидрати - 1: 1: 4;
 • фрагментация със задължително присъствие на закуска (препоръчително е да се яде 4 пъти на ден, като разпределя дневното количество храна така, че 30% за закуска, 15% за обяд, 35% за обяд и 20% за вечеря);
 • спазване на режима на пиене с използване на най-малко 1, 5-2 литра вода (не напитки, чай, кафе и др. ) на ден;
 • в ежедневната диета трябва да включва, освен основна храна, ядки, сушени плодове.

Спазването на тези принципи позволява не само да отслабнете лесно, но най-важното по здравословен начин, но и значително да подобрите качеството на работата на тялото, което със сигурност ще се отрази на външния вид и благосъстоянието. Здравословното хранене гарантира постигането на максимална енергия и поддържане на добро настроение, което дава сили за сложна работа върху себе си.

Най-труден за разбиране е въпросът за поддържане на оптималното съотношение на протеини, мазнини и въглехидрати. Не е тайна, че пилешко, пуешко, нискомаслена риба, млечни продукти, зеленчуци и плодове, както и зърнени храни, включително пълнозърнест хляб, са много здравословни. Но това знание не е достатъчно, за да се създаде балансирано меню. За да разберете проблема, трябва внимателно да проучите специално проектираната хранителна пирамида. Тази схематична илюстрация ще помогне да се поддържа идеалното съотношение между продуктите, като осигурява на тялото всички вещества, от които се нуждае, в пълна степен.

Рационалното хранене не предполага категорични забрани за определени храни и ястия. Но все пак си струва да се опитате да изключите напълно от менюто:

 • бърза храна и леки закуски (чипс, бисквити и др. );
 • алкохол;
 • пушени меса;
 • тлъсти меса (агнешко, свинско);
 • сладкарски изделия;
 • газирани сладки напитки и др.

Ако наистина искате, можете да си позволите да хапнете малка порция пържени картофи, хамбургер или торта. Но това трябва да бъде изключение от правилото и е допустимо само в специални случаи.

Не всеки съвременен човек може да отдели достатъчно време, за да анализира независимо всички тънкости на правилното хранене, тъй като този въпрос е доста многостранен и има много нюанси. Ето защо е много по-лесно и по-рационално да се свържете с диетолог, който ще ви помогне не само да съставите списък с препоръчани храни и да планирате необходимото количество от тяхната консумация, но и да разработите правилното меню. В този случай човек веднага ще може да започне да се храни правилно, без да се измъчва от проблема да избере какво е по-добре да яде за закуска, обяд или вечеря и да не отлага процеса на подмладяване за по-късно.

Физически упражнения

Заседналият начин на живот на повечето съвременни хора има много негативен ефект върху тяхното здраве и външен вид. В допълнение към образуването на излишни килограми, той създава предпоставките за нарушаване на работата на почти всички органи, което в крайна сметка може да доведе до развитие на заболявания. Следователно умерените упражнения са много важен елемент за подмладяване.

Не става въпрос за изтощителни тренировки във фитнес, ако те не вдъхновяват. За поддържане на добра физическа форма е достатъчно много умерено усилие. Това са:

 • ежедневни дълги разходки;
 • джогинг;
 • йога;
 • танцуване;
 • плуване и др.
мъж и жена, които правят физически упражнения за подмладяване на кожата

По време на физическа активност се изгарят не само калории, което допринася за ранна загуба на тегло, но се произвеждат и хормони и други биологично активни вещества. Те подобряват настроението, намаляват нивата на стрес и подобряват състоянието на кожата. Освен това, според последните данни, физическата активност насърчава активирането на ензима теломераза, който удължава нишките на ДНК и възстановява способността им да се делят, т. е. подмладява тялото.

Подмладяване на лицето

Ако състоянието на кожата на лицето оставя много да се желае, не винаги е възможно да се изгладят бръчките или да се възстанови ясен контур на лицето само чрез клетъчно подмладяване. Разбира се, методът ще даде резултат и ще помогне за подобряване на състоянието на кожата, но няма да бъде възможно да се премахнат драматичните промени, свързани с възрастта, с негова помощ. В такива ситуации се препоръчва да се използват:

 • Козметични процедури - съвременната козметология може да предложи много ефективни средства за подмладяване на кожата на лицето и дори на тялото. Това може да бъде мезотерапия, плазмен лифтинг, пилинг, хардуерни техники.
 • Козметика - има специализирани продукти, които могат да наситят кожата с полезни витамини и биологично активни вещества, включително колаген и хиалуронова киселина, които могат значително да подобрят нейното състояние и външен вид. Но е по-добре да изберете такива средства заедно със специалист, за да получите максимален ефект. В този случай е гарантирано, че не само видът на кожата ще бъде взет под внимание, но и естеството на съществуващите промени.
 • Упражнения за лице - набор от специални упражнения е доста ефективен начин за подобряване на състоянието на кожата и укрепване на мускулите на лицето. Някои от тях може да изглеждат нелепи и нелепи, но наистина работят и в комбинация с подмладяване на клетъчно ниво и други методи дават добри резултати.
процедура за хардуерно подмладяване на кожата при жена

В по-леките случаи, например, при първата поява на признаци на свързани с възрастта промени при жените, ситуацията може да се подобри само с помощта на правилно подбрани кремове или упражнения за лице, но в по-сложни случаи ще е необходим интегриран подход използвайки всички горепосочени методи.

Ефектът от комплексно подмладяване на организма

По този начин наистина е възможно цялостно подмладяване на тялото. Това не означава, че това е проста задача, която може да бъде изпълнена, ако не за един ден, то за един месец. Не, за да постигнете добри резултати, трябва да промените собствения си начин на живот и да бъдете внимателни към всички телесни сигнали, като ги интерпретирате правилно и, ако е необходимо, да се свържете със специалисти. Но подобни усилия могат да изглеждат трудни само при първото запознаване с програмата, скоро постигнатите резултати ще се превърнат в най-добрата мотивация за продължаване на самоусъвършенстването и желанието за връщане към старите навици ще изчезне изобщо.

Поради спазването на горните препоръки е възможно:

 • отървете се от излишните килограми и оформете идеална фигура;
 • повишаване на енергията и ефективността;
 • премахване на главоболие;
 • подобряват функционирането на кръвоносните съдове и нормализират нивата на кръвното налягане;
 • подобряват състоянието на кожата, косата и ноктите, намаляват тежестта на бръчките;
 • подобряване на психо-емоционалното състояние.

Но е изключително трудно да разработите сами оптимална програма за подмладяване. Това изисква не само много време, но и специални знания, поради което, така че усилията да не се правят напразно, а да носят максимален ефект за кратко време, препоръчително е да се консултирате със специалист.

радостна жена и мъж със здрава кожа

Здравият човек винаги е красив. Затова той гледа на живота положително, по-енергичен е и по-малко податлив на негативните ефекти от стреса. В същото време този ефект се постига благодарение на методи, които са абсолютно безопасни за организма и не преминават, а само се засилват с времето. Следователно, сложното подмладяване на тялото работи и все повече жени и мъже решават да променят живота си към по-добро.