Съвременни нехирургични методи за подмладяване на лицето

Старост, бръчки, отпусната и суха кожа. Няма жена, която да не се изплаши от тези думи, които звучат като изречение. Не са много хората, които попадат под ножа на пластичен хирург, а желанието да се отървете от свързаните с възрастта промени нараства експоненциално всеки ден. Знаейки колко спешен е този проблем, съвременните козметолози, професионалисти в своята област, могат да предложат днес подмладяване на лицето без операция - технологията на хардуерната козметология или инжекционните техники. Ето защо съвременните жени могат да си поемат въздух и да се обърнат към списъка с най-ефективните начини за подмладяване без операция.

красива кожа на лицето след подмладяване

Хардуерни техники за подмладяване на лицето

За да замени хирургическия нож при подмладяване, дойде хардуерната козметология, която се основава на най-новите разработки в изследването на клетъчната структура на кожата. Разнообразни устройства са готови да преобразят лицето ви и да облекчат страха от преждевременно стареене.

1. SMAS-лифтинг (ултразвуков) Altera / Ulthera

Един от най-ранните и най-ефективни методи в тази област е процедурата Ulthera, създадена специално за стягане на кожата по нехирургичен начин.

 • Ползи

Първото повдигащо устройство, което е сертифицирано от FDA на САЩ (Министерството на здравеопазването и хуманитарните услуги на САЩ), се нарича Ulthera System, която се използва днес в почти всички салони за красота. Това е единствената процедура до момента, която не засяга кожата, а мускулно-апоневротичния слой (т. нар. SMAS). Той е безболезнен и дори приятен на допир, а резултатите надхвърлят най-смелите очаквания.

 • Показания

Козметикът може да препоръча алтера лифтинг в следните случаи: загуба на дефиниция на контура на лицето, отпусната кожа на врата и под брадичката, увисване на ъглите на устните и бузите, веждите и горния клепач.

 • Противопоказания

Ултразвуков SMAS лифтинг не се препоръчва по време на кърмене и бременност, захарен диабет, кожни и инфекциозни заболявания, при наличие на наранявания и рани по лицето, както и метални импланти.

хардуерно подмладяване на кожата

SMAS-лифтингът с ултразвук от Altera дава подчертан подмладяващ ефект: стяга меките тъкани след първата процедура, възстановява контура на лицето, повдига ъглите на устните, линията на веждите и горните клепачи. Много дълготраен резултат гарантира голямо търсене на тази процедура.

2. Други техники за лазерно подмладяване

Съвременната козметология, която активно използва лазер за нехирургично подмладяване на лицето, предлага още две доста ефективни процедури в тази посока.

 1. Фракционно лазерно подмладяванекогато лазерът е разделен на микро лъчи, които проникват в дълбоките слоеве на кожата под формата на решетка. Те регенерират тъканите и насърчават естественото образуване на нов колаген. В резултат на това можете да се отървете от хиперпигментацията, структурата на кожата се подобрява.
 2. Лазерно възстановяване на кожатакасае лечението само на горния слой на епидермиса. Това е премахването на стари, мъртви клетки, които пречат на кожата да диша. В резултат на това метаболизмът се възстановява, кръвообращението се подобрява, клетъчният състав се обновява, тенът се подобрява, еластичността се увеличава.

Но в арсенала на хардуерната козметология има не само ултразвук и лазер. Светлинните импулси са друго спасение от преждевременното стареене.

3. Фотоподмладяване

Фотоподмладяването е ефект върху дълбоките слоеве на епидермиса с интензивни светлинни импулси. Предимствата на този метод за справяне с възрастови промени включват щадящ режим: процедурата е безболезнена и не отнема много време. Но резултатът трябва да ви зарадва:

 • бръчките ще се изгладят;
 • старческите петна ще изчезнат;
 • няма да има и следа от акне;
 • капилярна мрежа вече няма да разваля външния вид.

Методът за фотоподмладяване е бърз и надежден и ефективността му може да бъде оценена с невъоръжено око след първата процедура. Затова се пригответе за поредица от комплименти от другите, ако решите по този начин да възвърнете младостта си.

4. Термаж

Thermage (радио повдигане) е радиочестотно излъчване, което прониква дълбоко в кожата и повишава нейната температура. Колагенът се обновява, който е отговорен за стегнатостта и еластичността на кожата. Техниката е добра, защото няма противопоказания, не оставя остатъци и не предизвиква алергии.

5. Elos подмладяване

Когато преглеждате нехирургичните процедури за подмладяване на лицето с помощта на хардуерна козметология, не може да не споменем и технологията ELOS. Кожата е изложена едновременно на светлинни импулси и високочестотни токове. Така се обновява колагеновият слой. Няма да почувствате нищо, а само леко изтръпване на кожата.

Хардуерната козметология непрекъснато се развива в областта на нехирургичното подмладяване на лицето: откриват се все повече и повече нови техники, всяка от които е по-съвършена от предишната. Следете за нови продукти в тази област - и със сигурност ще намерите нещо подходящо за себе си.

Инжекционно нехирургично подмладяване на лицето

Ако се страхувате от електронни козметологични устройства, можете да използвате друг, не по-малко популярен метод за нехирургично подмладяване - инжектиране.

инжекция подмладяване на кожата

1. Мезотерапия

Мечтаете ли да се отървете от двойна брадичка? Загубили ли сте надежда за увиснала и увиснала стягане на кожата? Ако е така, опитайте мезотерапия. Включва въвеждането на малки дози активни вещества под кожата, които подобряват състоянието на изсъхналата, зряла кожа. Не може да бъде:

 • Хиалуронова киселина;
 • витамини;
 • органични киселини;
 • фибробласти;
 • екстракти.

Във всеки случай лекарството се избира индивидуално от козметолога.

2. Озонотерапия

Ако искате да се справите с основната причина за стареенето на кожата, потърсете помощ от озоновата терапия. Бръчките и увяхването са следствие от загубата на кислород от клетките. Инжектирането на озон под кожата ще коригира тази ситуация. Под негово влияние:

 • метаболизмът се ускорява;
 • микроциркулацията се нормализира;
 • тенът се подобрява;
 • кожата е изравнена;
 • бръчките се изглаждат.

Когато избирате методи за подмладяване на лицето без операция, обърнете внимание преди всичко на медицинските показания за тяхното използване и противопоказания. Изберете само онези салони за красота, които отдавна са се специализирали в изпълнението на избраната от вас технология. Не забравяйте да прочетете отзивите за тях и да следвате точно всички инструкции на козметолога, който ще се превърне за вас в любезен магьосник, който върна времето за вашата кожа. Сега младостта и красотата са достъпни за всеки, дори без плашещ и толкова ужасен хирургически нож.